Üdvözlünk a Gyöngyfény Blogon!

Szalgavatós tanácsok

Kriszta
0 Comment Hits: 742

1. Keringő ruhapróbára bejelentkezés:

Ruhapróbára szükséges bejelentkezni, azaz időpontot egyeztettni a szalonvezetővel. Erre azért van szükség, hogy elkerüljük a tömeges csoportosulásokat és a hosszú várakozási időt, azaz a türelmetlenséget, kapkodást...és még sorolhatnám. Mindig azokat a lányokat vesszük előre, akik időpontra jöttek. Egyszerre maximum 3 lánnyal foglalkozunk, a többieknek várakozni kell. A várakozás nem azt jelenti, hogy folyamatosan kérdésekkel bombázzátok a kolleganőket, mert úgysem tudnak érdemben válaszolni, amíg másokkal foglalkoznak. A várakozás alatt nem lehet a ruhák között matatni, önjáróan válogatni és próbálgatni. Többek között azért sem, mert hiába választasz ki egy tetszőleges ruhát, mielőtt beleszeretsz, először le kell ellenőrizni, hogy egyáltalán szabad-e a Te időpontodra. Gondolj bele, hogy Neked hogy esne, hogy amikor Veled foglalkozunk, akkor sem Veled foglalkozunk igazán. A Gyöngyfény Szalonban mindenki maximális figyelmet, tisztelet, kiszolgálást kap. Ezen nem szeretnénk változtatni csak azért, hogy tucatjával kiadhassuk a ruháinkat. Már csak azért sem, mert ellenkezik az üzletpolitikánkkal és az értékrendünkkel.

 

Továbbolvasom
0 Comment Hits: 742

Fiú vagy? Készülsz a szalagavatóra? Nem? Miért nem?

Kitty
0 Comment Hits: 764

Ha nagy átlagban nézzük, akkor azt mondanám, hogy dehogy készülnek… miért érdekelné őket ez az egész „felhajtás”? Nem is felhajtás, őrület, már ami a keringőruhát illeti, na meg a sminket, meg a frizurát….

Talán jobban motiváltak a szalagavatót követő bulival, mint az előtte levő hercehurcával. Persze kivételek mindig vannak, és hál-isten, már egyre többen.

 

Náluk előfordulhat, például, hogy a lányok miatt lesz érdekes ez az esemény. A szép ruha, cipő, kiegészítők fényében pompázhatnak a lányok… így biztos, hogy ha eddig nem is, most majd felkeltik a fiúk figyelmét: milyen elbűvölő partnereik/osztálytársaik vannak!

Ez melyik fiút ne érdekelné ?!J

Továbbolvasom
0 Comment Hits: 764

Milyen cipőt válasszunk a keringőruhához?

Kitty
0 Comment Hits: 2244

A kérdés nem is oly egyszerű, mert rengeteg olyan cipőt látni nap mint nap, amit szíve szerint, felpróbálás nélkül, azonnal megvenne az ember, de azért ez nem egészen így működik, hiszen sok szempontnak kell megfeleljen egy jó cipő.

 

Azt gondolom, nagyon fontos, hogy olyan cipőt válassz mind hétköznapra, mind különleges alkalomra, amit magad is úgy látsz, hogy stílusban, színben, sarokmagasságban, designban illeni fog egyéniségedhez és még járni is tudsz benne. Na, persze, csak akkor, ha már kialakult az egyéniséged és erről Te is tudsz. Elég kellemetlen és megmosolyogtató látvány, amikor lányok úgy botladoznak tűsarkú cipőjükben, mint akik – pillanatokon belül – rongybabaként csuklanak össze, előtte pedig olyanok voltak, mint egy botsáska...

Továbbolvasom
0 Comment Hits: 2244

Milyen sminket válassz a szalagavatóra?

Kitty
0 Comment Hits: 689

Először is, figyelembe kell venni, hogy olyat válassz, ami megfelelő a szalagtűzéshez, a keringőtánchoz és az osztálytánchoz is, hacsak nincs köztük annyi idő, hogy átsminkelhessél.

 

Sminktippek:

Szerintem az első szempont, hogy mi áll jól neked, utána jöhet az, hogy milyen árnyalat/színvilág legyen. A tapasztalat az, hogy a füstös árnyalatok, mint például a barnás illetve szürkés színek, nagyon jól viselhetőek. Jól áll egy szép keringőruhához is, de egy vadabb, csajosabb rucihoz is bátran hordhatod. A szín erősségét, pedig, egészen halványtól fokozhatod a mély árnyalatokig, a stílusodnak és egyéniségednek megfelelően.

A másik fontos kérdés, hogy profira bízod magad vagy Te készítesz valami szépet?

Továbbolvasom
0 Comment Hits: 689

Milyen kiegészítőt válassz a keringőruhához?

Kitty
0 Comment Hits: 313

Ha a véleményemre vagy kíváncsi, akkor először kiválasztod a megfelelő ruhát. Biztosan eldöntöd, miben is szeretnél táncolni, majd ezután jöhetnek a kiegészítők!

Mi a letisztult, stílusos ékszereket szeretjük, de azért nem utasítjuk el a csillogást sem. Minden ékszert a ruhához megfelelően ajánljuk, hogy az összkép tökéletes legyen.

Az ékszerkollekcióban találsz nyakláncot, karkötöt, kézékszert, fejdíszt, tiarát, hajpántot.  Aruha kiegészítéseként, díszítéseként van lehetőség választani különböző fazonban, mérteben, színben masnit, illtve öveket, amivel még különlegessebbé tehetjük a kiválasztott keringőruhádat. Folyamatosan bővítjük kiegészítőkínálatunkat, hogy minél több lehetőség közül választhass és így egy helyen el tudj intézni több dolgot is!!! Mindenképp azon leszünk, hogy a leginkább hozzád illőt válasszuk. J

Továbbolvasom
0 Comment Hits: 313

Kit hívj meg a szalagavatóra?

Kitty
0 Comment Hits: 671

Igazán elgondolkodtató minden végzős számára, kiket is hívjon meg a bálra?

Sokszor előfordul, hogy úgy vagyunk vele, ráér ezt még megbeszélni. Pedig nem szabad sokáig halogatni. Már csak azért sem, mert csak korlátozott darabszámban lehet belépőt vásárolni. Minden iskola szeretné valamilyen nagyobb rendezvényhelyszínen tartani a szalagavató bált, de a lehetséges időpontok gyorsan elfogynak, akár csak a Gyöngyfényes keringőruhák, így aki lemarad a tuti helyszínről, annak az iskolának más lehetőség után kell néznie, pl. iskola tornaterme vagy előcsarnoka. Képzeljétek, még a Fővárosi Nagycirkuszban is tartanak szalagavató bált. 

Ha szerencsés vagy, akkor – nagyobb helyszín esetén – csak a pénztárcád szab határt, hány belépőjegyet vásárolsz.

Továbbolvasom
0 Comment Hits: 671

Mit csináljon az, akit a hideg is kiráz a szalagavatótól?

Kitty
0 Comment Hits: 608

Kezdjük a közhelyekkel: először is, vegyél egy nagy levegőt és gondolj bele, ez a nap is eljön egyszer az életben. Eddig mindenki túlélte, biztos vagyok benne, hogy Te is túl fogod.

Inkább nézd a pozitív oldalát. Milyen sok idő eltelt már, lassacskán felnősz és az iskola falai közül kikerülsz a nagyvilágba. Van, aki várja, van, aki kevésbé. Megoszlik a vélemény, de pont attól jó az egész, hogy nem vagyunk egyformák… Szép is lenne!!!

 

Jöjjön valami konkrétabb:

Amint megtudod a pontos időpontot, ülj le és gondold végig, mi az, amit muszály megtenned: pl. meghívók vásárlása, kit hívjál meg, mit fogsz táncolni; ha már tudod mit táncolsz, akkor milyen ruhában fogod. Na, mi ebben tudunk Neked segíteni!

Továbbolvasom
0 Comment Hits: 608

Mi a teendőd a szalagavató előtti 1-2 hétben?

Kitty
0 Comment Hits: 562

Abban az esetben, ha már hónapokkal ezelőtt lefoglaltad a ruhád, akkor várnod kell, hogy 10-14 nappal a bál előtt felhívjunk telefonon és egyeztessünk egy utolsó próbát. Erre azért van szükség, mert ha a foglalásod után még kikölcsönzik tőlünk a Te általad választott ruhát, akkor fennáll az a lehetőség, hogy más méretekkel rendelkező lány viselte. Ebben az esetben visszahívunk, hogy megnézhesd magad a szalonunkban még egyszer, hogy tökéletesen álljon rajtad a ruha, úgy mint amikor lefoglaltad.

Abban az esetben, ha nem találtuk meg Neked a tökéletes ruhát – de elvállaltuk, hogy készítünk Neked egy megfelelőt –, akkor is vissza kell jönnöd egy ruhapróbára.

Ezen a próbán lehetőség van még kívánságaid egyeztetésére, illetve a ruha mellé a megfelelő ékszer kiválasztására.

Továbbolvasom
0 Comment Hits: 562

Mi a teendőd szalagavató után?

Kitty
0 Comment Hits: 647

Sosem árt, ha egy picit előre gondolkozol…

Amint véget ért a szalagtűzés, a nyitótánc, az osztálytánc és az azt követő buli, valószínűleg nem az lesz az első dolgod, hogy mindent elintézz, ami hátramaradt. Ezzel nincs semmi gond, pihend csak ki az éjszaka fáradalmait. Viszont, gondoskodnod kell a kölcsönzött ruha visszaszállításáról.

Amennyiben a szalagavatód hétköznapra esik, kérd meg egyik szülőd, nagyszülőd vagy barátod/barátnőd, hogy másnap segítsen Neked visszajuttatni hozzánk a ruhát, mivel nekünk az a dolgunk utána, hogy kitisztítva, vasalva már adhassuk tovább a következő bálózó lánynak/fiúnak.

 

Továbbolvasom
0 Comment Hits: 647

Csoportos kiszállítás menete

Kitty
0 Comment Hits: 506

Kezdjük az elején: csoportos kiszállításra két variáció is lehetséges.

 

1. variáció:

A szalagavatót megelőzően eljöttök a Szalonba, kiválasztjátok a keringőruhát és/vagy egyéb osztálytáncruhát, felpróbáljátok, lefoglaljátok.

Ebben az esetben az esemény előtt 10-14 nappal jelentkezünk az általatok megadott kapcsolattartó személynél és egyeztetjük a névsort, a kiválasztott ruhákat. Lehet, hogy menet közben valaki kimarad a táncból vagy bővül a csapat. Amennyiben volt köztetek olyan személy, akinél igazítani kellett a ruhán, őt behívjuk egy ruhapróbára, hogy ne a helyszínen kelljen igazgatni. 

Továbbolvasom
0 Comment Hits: 506

Ütős osztálytáncot szeretnél?

Kitty
0 Comment Hits: 986

Az a helyzet, hogy ma már sokkal lazábban mennek a dolgok, mint annak idején. Éppen ezért nyílik nagyobb lehetőségetek arra, hogy a Számotokra leginkább megfelelő, az osztályhoz igazán jól illő műfajt válasszatok. Ebben tudunk Nektek segíteni mind ruha szempontjából, mind pedig tánctanárt illetően. Én, ha a helyetekben lennék, mindenképpen valami csajos, dögös táncot választanék. Ennek több oka is van. Először is, a lányok általában többen vannak egy osztályban mint a fiúk, így egy erős lánycsapatot alkotva már szinte biztos, hogy ütős lesz a koreográfia és nagy lesz a siker is. Illetve, arra is gondoljatok, hogy ha nagy általánosságban nézzük, akkor a fiúk – legyünk őszinték –, szeretnek kimaradni a dolgokból, főleg, ha táncról van szó. Inkább azt mondják, hogy valami nagyon fontos dolguk akadt éppen és most nem érnek rá próbálni... tisztelet a kivételnek.

Továbbolvasom
0 Comment Hits: 986

Tánctanítás egy tánctanár szemével

Kitty
0 Comment Hits: 862

Interjú Horváth László diplomás táncpedagógussal, aki a többéves szakmai tapasztalait osztja meg Velünk:

 

Tánctanárként, az elmúlt évtizedben, rendszeresen vállaltam szalagavató táncok betanítását. Főképp ismerősök ajánlásával jutottak el hozzám, és udvariasságból nem volt lehetőségem felmérni az osztály táncbeli tudását, képességét vagy esetleg fegyelmezettségét.

Ennek okán, fura helyzetek adódtak: állandó hiányzások az órákról, folyamatos fegyelmezetlenségek, tiszteletlenség és végül: számomra vállalhatatlanul rossz táncos tudásszint. Idővel, hál istennek ez mérséklődött. Talán ez annak is köszönhető, hogy – amennyire csak lehet – nagy hangsúlyt fektetek az osztállyal való összecsiszolódásra.

Továbbolvasom
0 Comment Hits: 862

Mit ne mondj egy diplomás tánctanárnak!

Kitty
0 Comment Hits: 674

Ha már megkezdődtek a táncpróbák, akkor íme néhány tipikus szituáció és hasznos tanács:

 

1. Én is táncos vagyok!

Válasz: Ha valóban képzett táncos vagy, akkor azt  a tanár hamar észre fogja venni.

 

2. Mikor lesz cigiszünet? - A választ a TV-ben kisípolnák.

 

3. Itt nem fogunk elférni!

Megjegyzés: Ez a kijelentés egyéni érzésen alapul, ami az Aréna vagy a Szegedi Szabadtéri óriás színpadjain is elhangzik olykor.

Továbbolvasom
0 Comment Hits: 674

5 cikis dolog, ami megtörténhet egy ruhapróba alatt

Pearl
0 Comment Hits: 765

1. Megtaláltad a tökéletes ruhát, de ugyanaz a ruha tetszik a legjobb barátnődnek is. Persze Neked áll jobban, de ezt nem mondhatod meg Neki és amúgy sem ez a gáz, hanem hogy pont ugyanarra az időpontra kellene mind a kettőtöknek. De ciki. Megoldás: Vagy találunk egy másik ruhát, ami még szebb és jobb, és hűha, vagy ha van elég időnk a szalagavatóig, akkor megvarrjuk Neked és egy kicsit más díszítést teszünk rá, hogy azért mégse legyen ugyanolyan.

 

2. Egész napos suli, ügyintézés vagy bármi után beesel a szalonba egy jó kis ruhapróbára, és csak akkor veszed észre, hogy igencsak kimelegedtél/megizzadtál, lyukas a zoknid, harisnyád… Megoldás: adunk higikendőt, van mosdónk, adunk próbapapucsot, próbacipőt.

Továbbolvasom
0 Comment Hits: 765

Ruhapróba, avagy hogyan kell megtalálni a tökéletes keringőruhát!

Pearl
0 Comment Hits: 936

Legelső körben nem árt, ha körülnézel az interneten, téjokozódsz mégis, melyik stílus, díszítés, fazon tetszik Neked a legjobban, melyiket tudnád elképzelni magadon. Vagy az előző évfolyam szalagvatóján jól megnézed a lányok a ruháját és megkérdezed, hogy ki honnan bérelte. Informálódsz, hogy mi alapján választották, mik voltak a főbb szempontok pl. ár, minőség, díszítés, kiszolgálás...

Meglátod, hogy van választék bőven. Nem lesz egyszerű kiválasztani a sok szép ruha közül, melyik lenne a tökéletes számodra. Ha már párat kinéztél, akkor a Gyöngyfény Szalonba mindekép gyere el, mert Nálunk csak vadonat új ruhát fogsz találni, tökéletes ár/érték arányban, valamint egyedi és minőségi kidolgozásban.

 

Ahogy belépsz a földszinten a jelmezkölcsönzőbe, már kapsz is segítséget, hogy merre indulj el. A szalagavatószalon az emeleten lesz, ahol kezdődhet is a nézelődés…

Mi segítünk, hogy a Neked legelőnyösebb ruhát sikerüljön kiválasztani, amiben csinos vagy és jól is érzed magad.

Továbbolvasom
0 Comment Hits: 936